Frida Andersson  16 maj

Frida Andersson är en finlandssvensk singer/songwriter från Ekenäs i södra Finland. Genom åren har hon varit en flitig gäst på visfestivaler runt om i Norden. Hon har även varit gästartist på Bo Kaspers Orkesters Nordenturné och släppt duetter tillsammans med Bo Sundström, ”Paradiset” och ”Drömlänges”. 2013 tilldelades hon Vegapriset i Finland som årets kvinnliga artist. Under 2019 var hon aktuell med singeln ”Hela vägen till Tokyo”, ett samarbete med TV-konditorn My Feldt.

Uno Svenningsson  10 juli

Uno Svenningsson har varit yrkesmusiker i mer än halva sitt liv och behöver väl ingen närmare presentation. Resan började med bandet "Freda" och har sedan fortsatt i en solokarriär med 8 album och ett otal hitlåtar. Sommaren 2019 fyllde Uno 60 år, var ute på en turné och firade dessutom 25 år som soloartist. Just nu sitter Uno i studion och skriver ny musik som släpps i vår och under hela 2020.

Uno var en av artisterna under vår första säsong i Hermans lada 2017. Äntligen är han tillbaka!

Caroline af Ugglas 6 augusti

Multitalangen Caroline af Ugglas har släppt musik i över 20 år och är en av våra mest folkkära artister. Meritlistan har vuxit sig lång genom åren och innefattar ett flertal grammisnomineringar, egna konstutställningar, en karriär som körledare, sångpedagog, driver konceptet ”Kör för alla” och skodesigner.

Hon har sedan 90-talet gett ut skivor och efter succén med det guldsäljande albumet ”Joplin på svenska” fick Caroline blodad tand och har fortsatt att skriva texter på svenska. Senaste albumet släpptes 2018. 


Caroline i Hermans lada blir något alldeles extra!

Deportees  13 juni

Med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” 2011 orsakade Umeå-bandet Deportees svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för "Årets Rock" och en P3 Guld-vinst för "Årets Grupp"


Efter flera års frånvaro släppte Deportees i slutet av 2019 sitt sjätte album "All future", som fått lysande resensioner. Vi är glada att Deportees äntligen ger sig ut på turné igen och riktigt nöjda att de valt att spela i Hermans lada.

Uno Svenningsson  11 juli

Uno Svenningsson har varit yrkesmusiker i mer än halva sitt liv och behöver väl ingen närmare presentation. Resan började med bandet "Freda" och har sedan fortsatt i en solokarriär med 8 album och ett otal hitlåtar. Sommaren 2019 fyllde Uno 60 år, var ute på en turné och firade dessutom 25 år som soloartist. Just nu sitter Uno i studion och skriver ny musik som släpps i vår och under hela 2020.

Uno var en av artisterna under vår första säsong i Hermans lada 2017. Äntligen är han tillbaka!

Sophie Zelmani  14 augusti

Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden - där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv. I början av 2019 kom ett nytt album. Texterna handlar, som oftast, om  relationer – självupplevda, iakttagna och uppdiktade – och olika sätt att betrakta livet. ”Sunrise"  är hennes 12:e album sedan debuten i mitten av 90-talet.


Vi är mycket stolta att ha med Sophie i årets program!

Albin Lee Meldau  27 juni

Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre 2018 och gjorde två fullsatta bejublade konserter i Hermans lada i augusti 2019. Albins otroliga röst och sköna blandning av soul och pop har tagit svenska folket med storm och han säljer numera ut konsertarenor och klubbar över hela landet. Under 2020 släpper Albin inte mindre än två nya album, ett på svenska och ett på engelska.


Vi är glada att få Albin till Hermans lada i år igen!

Christian Kjellvander  18 juli

För den som följt med i svenskt musikliv de senaste decennierna är det svårt att ha undgått Christian Kjellvanders musik i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz. Sedan mitten av 90-talet har han släppt skivor, först i banden Loosegoats och Songs of Soil och sen början av 2000-talet på egen hand. 

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga balans. En konsert att se fram emot...!

Moonica Mac  21 augusti

Att möta Moonica Mac är lite som att möta våren; efterlängtat, värmande och kanske lite skört. Och just så är det, att ingen som möter Moonica Mac's musik lämnas oberörd. Med sitt säregna uttryck och textrader lika träffsäkra som poetiska har Moonica Mac sedan debutsingeln 2017 tröstat många brustna hjärtan och förtjänar en självklar plats i musiksverige. Nyligen släppte Moonica sitt debutalbum ”Stark & Sårbar” och snart är det dags för en egen turné. Under våren turnerar Moonica även med Miss Li. 


Välkommen till Hermans lada Moonica Mac!

Ebbot & Julia Frej  4 juli

Ebbot Lundberg, med bakgrund i banden Union Carbide Productions och The Soundtrack of Our Lives, har som soloartist de senaste åren, genom sin medverkan i såväl "Så mycket bättre" som "Ebbots Ark", verkligen blivit folkkär.

Julia Frejs uttryck spänner från svensk vistradition i Cornelis anda över till soul av finaste internationella Adele-klass.

Två stora personligheter med ännu större röster ur två generationer som funnit varandra. 

Louise Hoffsten  31 juli

Att leva upp till beskrivningar som folkkär och Sveriges bluesdrottning är det få artister som klarar. Louise Hoffsten förtjänar och lever upp till dem båda.


Med sin respektingivande mer än trettioåriga solokarriär som förutom bluesen även omfamnat genrer som rock, visa, folkmusik och jazz har hon successivt spelat sig in i publikens hjärta.


Louise gästade Hermans lada under vår andra säsong och nu blir hon ett kärt återseende!

Sarah Klang  29 augusti

Grammisprisad, utsålda konserter över hela landet och Skandinavien-turné med First Aid Kit. 2018 klev Sarah Klang fram som en av landets absolut främsta med debutalbumet ”Love In The Milky Way”...


...och med det nyligen släppta albumet ”Creamy Blue" tycks 2020 fortsätta i samma succéartade riktning. Framburen på en av landets mäktigaste röster, ger hon oss sin alldeles egna sammanflätning av pop, country och americana – med obotlig hjärtesorg och klassiska kärlekslåtar som utgångspunkt.


Sarah är tillbaka i Hermans lada - missa inte detta!

KONTAKT- OCH BESÖKSINFO


Hermans lada

Vedåsla, Östergården 114

523 75 Dalum


Tel: 0706-303352

E-post: hermanslada@gmail.com

ÖPPETTIDER


Hermans lada har öppet mellan klockan 18 - 22 de kvällar vi har konserter. 

Butiken, med fina inredningsprodukter och textil- och designprodukter från

Ancher Design har öppet vissa dagar/helger under året (se instagram/facebook) eller enligt överkommelse.


© Copyright. All Rights Reserved.