ÅTERBRUK & MILJÖ

Vi försöker göra så litet klimatavtryck som möjligt här på Östergården. Vi återbrukar och handlar lokala råvaror i så stor utsträcking som det bara går.

3

Genom hela renoveringen av Östergården har vi använt oss av miljövänliga material och återanvänt allt som vi har kunnat ta vara på. I ladan har vi använt gamla stockar och drevhjul mm för att även där återskapa känslan av den gamla ladan. Möblerna till logen är köpta second hand och scenens vägg användes förr på gamla logen som dörrar. Vi har målat med linoljefärger och använt papperscellulosa till isolering i huset och både gästhus och växthus är målat i tjärvitriol. Maten lagar vi på lokala råvaror och den mat som blir över återvinns i bokashihinkar som vi sedan rör ner i våra pallkragar så vi får ny jord.

På Hermans lada jobbar vi sedan 2017 med musik. Det är det vi är bäst på. Vi vill sälja en hel upplevelse som är hållbar. Ett minne för livet att spara i hjärtat. Vi brukar säga att det inte var en slump att vi hamnade här. Det var meningen att just vi skulle ta hand om och förvalta detta kulturarv. En plats med så mycket fin energi och stor potential, som bad oss att ta hand om det varligt och varsamt. Den omfattande renoveringen med att skapa liv i den gamla bortglömda gården tog oss många år men gav oss så mycket lust tillbaka. Nu har vi med vår verksamhet väckt liv i denna historiska plats och stärkt det lilla samhället och orten genom vårt kulturarbete.

Vi tycker om att samverka med lokala producenter och vår personal består mest av ungdomar i närområdet.

Vi är som en stor familj. Allt sammantaget gör att vi stolt kan säga att vi är en del av Hållbarhetsklivet och Greentopia.

 

Logotype Hållbarhetsklivet hos Hermans Lada
Logotype för Greentopia hos Hermans Lada

© Hermans Lada – Musik & butik i Dalum
Östergården Vedåsla 114, 523 75 Dalum

Den här webbplatsen använder kakor för att förbättra din upplevelse.