Loading Events

« All Events

Miriam Aïda

14 september | 17:30 - 22:00

295sek

”En mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.”

Svensk-marockanska sångerskan och kulturprofilen Miriam Aïda har släppt nio album i eget namn, turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan, medverkat regelbundet i TV och radio, mottagit priser och utmärkelser och även fått hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på PolarPrize/PolarTalks.

Våren 2023 släppte Miriam albumet ”Pieces” där Miriam Aïda och hennes band dyker ner i afromusikens olika uttryck, som i mötet och krocken med den Nya Världen i kölvattnet av slavhandeln, tagit olika riktningar i Karibien, USA och Sydamerika. Här finns bl. a. Beyoncés ”Freedom” och Nina Simones ”Four Women” från 1966, som då var en reaktion på en serie händelser under Civil Rights Movement. Miriams variant släpptes som singel den 24 februari 2023 som ett bidrag för att uppmärksamma Black History Month.

”Miriam Aïdas starkaste album hittills”, skriver Sydsvenskan. Pieces mottogs av en enig kritikerkår som hyllade och delade ut höga betyg. Miriam har bakgrund i både Sverige och Marocko, och från scenen bygger hon broar till sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Intimt, ärligt och alltid groovy!

Vi är väldigt glada att kunna presentera Miriam Aïda på Hermans lada.

Lyssna på Miriam Aïda: -> YouTube 1  -> TouTube 2

BOKA HÄR!

Details

Date:
14 september
Time:
17:30 - 22:00
Cost:
295sek
Event Categories:
,
Website:
https://www.nortic.se/dagny/event/55387?preview=true

Organizer

Hermans Lada

Venue

Hermans Lada
Hermans Lada, Vedåsla, Östergården 114
523 75 Dalum, 523 75 Sverige
+ Google Map
Phone
070-5916176

Den här webbplatsen använder kakor för att förbättra din upplevelse.