Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Isabella Lundgren tolkar Dylan

16 september, 2023 | 17:30 - 22:00

395sek

Isabella Lundgren sjunger Bob Dylan – Out of the Bell Jar

Lundgrens take på Bob Dylans ”Blowin’ in the wind” är emblematisk för hennes spännvidd som artist, från det nära, sköra i den ensamma rösten till det råa svänget. – Musikmagasinet LIRA.

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att trollbinda sin publik. Hon har grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier.

2019 släppte Isabella Lundgren det kritikerrosade albumet ”Out of the Bell Jar”, en hyllning till hennes inspiratör och vägvisare i sånglyrik: nobelpristagaren Bob Dylan.

– Den första av hans skivor jag köpte var The times they are a changing, och jag köpte den av den enkla anledningen att den första mannen jag älskade, älskade Dylan. Till min stora förvåning, när jag satte mig framför skivspelaren och tryckte på play den där första gången, var mannen jag älskade den sista jag tänkte på. Jag blev förtrollad, överväldigad och uppslukad av musiken jag hörde.
– Det Robert Zimmerman gett mig och som jag nu vill ge dig, är nyfikenheten. Att möta livet med öppna ögon, öppna öron och en helig vilja att upptäcka och söka, i stjärnorna, i böckerna, i skivorna, i andras ögon, men framförallt, i din egen förtappade själ.

”Out of the Bell Jar” nominerades för Grammis i kategorin Årets Jazz.

Isabella hade en bejublad konsert på Hermans lada förra året med sin hyllningskonsert till Judy Garland, ”ovan regnbågen”. Nu är det dags för en tolkning av Bod Dylan. 2019 släppte Isabella Lundgren det kritikerrosade albumet ”Out of the Bell Jar”, en hyllning till hennes inspiratör och vägvisare i sånglyrik: nobelpristagaren Bob Dylan. En konsert vi ser mycket fram emot!

Medverkande: Isabella Lundgren – sång, Calle Bagge – piano, Niklas Fernqvist – bas, Daniel Fredriksson – trummor, Daniel Migdal – fiol

BOKA HÄR!

Detaljer

Datum:
16 september, 2023
Tid:
17:30 - 22:00
Kostnad:
395sek
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://nortic.se/dagny/event/44684

Arrangör

Hermans Lada

Plats

Hermans Lada
Hermans Lada, Vedåsla, Östergården 114
523 75 Dalum, 523 75 Sverige
+ Google Map
Telefon
070-5916176

Den här webbplatsen använder kakor för att förbättra din upplevelse.