Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Isabella Lundgren

30 september, 2022 | 18:00 - 22:00

395sek

Denna gudabenådade sångerska som är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen. Låt mig bara få säga att Isabella Lundgren har ett allvar som är unikt. Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt.
Dan Backman, SVD

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att trollbinda sin publik. Hon har grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Som 18-åring lämnade Isabella Lundgren Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. Hon spelade på alla möjliga legendariska scener, men blandade också ihop ett kanske bohemisk artistiskt liv med ett destruktivt leverne. Isabella berättar om när hon vaknar upp i en säng, någonstans. Hon vet inte var hon är eller vem som ligger bredvid henne, men medan blicken far över tomma flaskor och påsar hittar den till slut en spegel, och hon ser sig själv på riktigt för första gången på länge. Hon bryter upp, flyttar hem, blir nykter och börjar studera till präst…

2019 släppte Isabella Lundgren det kritikerrosade albumet ”Out of the Bell Jar”, en hyllning till hennes inspiratör och vägvisare i sånglyrik: nobelpristagaren Bob Dylan. Isabella är nu aktuell med albumet: ”Look for the Silver Lining”, en skiva med tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken, samt med en hyllningskonsert till Judy Garland som föddes för 100. Ovan regnbågen har premiär den 10 juni på Konserthuset i Stockholm, där Isabella får sällskap av Kungliga Filharmonikerna, och tas på turné under hösten tillsammans med jazztrio.

Isabella spelar ordinarie med sina vapendragare Carl Bagge – piano, Niklas Fernqvist – bas, och Daniel Fredriksson – trummor.

BOKA HÄR!

 

Detaljer

Datum:
30 september, 2022
Tid:
18:00 - 22:00
Kostnad:
395sek
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://nortic.se/dagny/event/37012

Arrangör

Hermans Lada

Plats

Hermans Lada
Hermans Lada, Vedåsla, Östergården 114
523 75 Dalum, 523 75 Sverige
+ Google Map
Telefon
070-5916176

Den här webbplatsen använder kakor för att förbättra din upplevelse.