SLUTSÅLD

Moneybrother  15 juni

Punkaren från Ludvika som älskar Motown lika mycket som The Clash och som lyckas kanalisera soulens energi utan att slipa bort de vassa hörn som punken gett honom. 2015 kom plattan

"Dom ska få se vem dom roat sig med". 2017 medverkade han i "Så mycket bättre". Anders är en grym entertainer! Han var hos oss vår första säsong.

Nu är han tillbaka och han är först ut i sommar.

SLUTSÅLD

Jennie Abrahamson  26 juli

Som en suggestivt eskalerande sång på väg mot ett intensivt klimax har Jennie Abrahamsons musik dragit till sig fler och fler lyssnare och lovord för varje ny skiva. Hon har turnerat flitigt i Europa och runt världen med Peter Gabriel, varvat med engagemang i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin och en massiv djupdykning i Kate Bush tillsammans med Göteborgssymfonikerna. Nu är hon snart hos oss i Hermans lada och detta ser vi verkligen fram emot. Lyssna på hennes senaste album Reverseries!

SLUTSÅLD

Albin Lee Meldau 30 & 31 augusti

Ända sedan starten 2016 har Albin Lee Meldau varit rejält hypad internationellt. Debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” slog ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter pop hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge innan han jämfördes med storheter som Sam Smith och James Blake. Trots det har göteborgaren varit något av en doldis för den svenska publiken, fram tills förra året då Albin medverkade i tv-programmet Så Mycket bättre. Hans imponerade tolkningar och otroliga röst tog svenska folket med storm och cementerade Albins ställning som en av landets mest intressanta och imponerande artister. 2018 släpptes även första albumet ”About You”, en helgjuten debut där Albin samarbetat med producenter och låtskrivare i världsklass. Därefter har han även släppt den avskalade höjdpunkten ”The Purgatory Sessions”.

SLUTSÅLD

Patrik Isaksson  27 juni

Patrik slog igenom 1999. Hit efter hit har efter genombrottet avlöst varandra. "Hos dig är jag underbar", "Du får göra som du vill", "Ruta 1", "1985", "Faller du så faller jag" är bara ett axplock.. Patrik har släppt 4 studioalbum och samlingsskivan "10 år - En snäll mans bekännelser". Med sina hits, sin varma utstrålning och musikaliska bredd charmar han publik i alla åldrar. 

SLUTSÅLD

Plura  8 augusti

Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minsta genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Under 2016 tog bandet en paus men Plura fortsatte med sin egna kreativa process som resulterade i en vårturné runt om i Sverige. Under hösten 2017 huserade Plura på Scalateatern med den hyllade föreställningen ”En man av hjärtat” som även togs på turné samma år. Nu är han här hos oss och det känns verkligen stort!

SLUTSÅLD

West of Eden 28 september

West of Eden är ett svenskt folkmusikband med rötterna i den Engelska och Irländska folkmusiken.
Under 20 år har bandet sakta men säkert byggt upp sitt rykte, och är numer ett väletablerat band som regelbundet turnerar i bl.a. Kina, Tyskland, Storbritannien & Benelux.
Med ett högklassigt låtmaterial, starka texter, och dessutom med Jenny Schaubs kristallklara röst i
centrum har West of Eden vant sig vid att bli kallade "The Best of contemporary folk” av Irish Music
Magazine eller ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.
En konsert med West of Eden blir till en resa mellan akustisk historieberättande intimitet och glad,
uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.

CajsaStina Åkerström 4 juli

CajsaStina Åkerström - visste du att hon är utbildad kulturvetare och arkelog, men började under tidigt 90-tal att skriva egna låtar och startade egna skivbolaget Calimba Records. Första produktionen "De vackraste orden-Tio visor" kom 2005 och sålde i över 30 000 ex. Till dags dato har hon släppt fem fullängdsalbum. CajsaStina var hos oss förra sommaren och hon är varmt välkommen tillbaka.

Mikael Rickfors  16 augusti

I början av 70-talet var han en av medlemmarna i engelska bandet The Hollies. Sedan dess har  han spelat in en hel del solomaterial och hans största hit är utan tvekan “Vingar” från albumet med samma namn. 1990 grundade han Grymlings tillsammans med Magnus Lindberg, Göran Lagerberg och Pugh Rogefeldt . De hade stora framgångar med bland annat “Mitt bästa för dig”. Vi är väldigt glada över att  Mikael Rickfors spelar hos oss i ladan i sommar.. 

Bo Sundström 26 oktober

Bo Sundström tar jazzen till Hermans lada!


Bo har spelat in en skiva där han gör egna svenska tolkningar på några utvalda sånger ur den amerikanska jazzrepertoaren. Skivan som fått namnet ”Mitt dumma jag” är inspelad på klassiska Atlantstudion i Stockholm och släpptes den 25:e januari 2018 och fick strålande recensioner.


I över 25 år har Bosse med Bo Kaspers Orkester och deras unika sound blivit ett av Sveriges mest uppskattade liveband och med över en miljon sålda album och fem listettor på den svenska albumlistan räknas dom till de absolut största namnen på den svenska musikscenen i modern tid.

Bo Sundström är årets pristagare till det prestigefyllda Evert Taubestipendiet.

SLUTSÅLD

SLUTSÅLD

Tomas Andersson Wij 11 juli

När han genom musik, text och mellansnack tar oss med i berättelser och upplevelser från livet, träffar man en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av oss tycker passar honom allra bäst. Tomas senaste singel ”Just idag känns du nära (Saras sång)” skrevs för Sara Zacharias och handlar om hennes far, Ted Gärdestad. Tomas är hos oss för tredje året i rad, för vi tycker så mycket om honom.

SLUTSÅLD

SLUTSÅLD

Eric Gadd  23 augusti

Sveriges okrönte soulkung Eric Gadd firade i fjol 30 år som artist med att bland annat släppa två helt nya singlar på egen label; "Stay away från mig" och "Önskar att du ser". Att Eric är en extremt uppskattad liveartist är ingen hemlighet och i september 2018 debuterade han med den egna showen "OMG" på Hamburger Börs i Stockholm, med fullt ös från början till slut! Vi ser fram emot både ös och skönt gung i ladan denna kväll!

SLUTSÅLD

Timo Räisänen tolkar Julen 23 november

Julen står redan för dörren, och allas vår Timo Räisänen gör sig redo att tolka den! Under turnéparollen ”Timo Räisänen tolkar Julen” bjuds på både nya och klassiska låtar, såväl som helt nyskrivna framtida jul-klassiker i ett manér vi aldrig tidigare sett Timo. Den 8 november släpper Timo Räisänen singeln ”Två Vise Män” med en turnépremiär strax därefter.


– Jag kommer, tillsammans med mina vänner Pär och Rebecka, spela några av de mest älskade, och kanske missförstådda, låtarna i julrepertoaren. Allt kan hända och Mössens Julafton har aldrig iklätts en ösigare och mer kärleksfull skrud, säger en skrattande Timo.

KONTAKT- OCH BESÖKSINFO


Hermans lada

Vedåsla, Östergården 114

523 75 Dalum


Tel: 0706-303352

E-post: hermanslada@gmail.com

ÖPPETTIDER


Hermans lada har öppet mellan klockan 18 - 22 de kvällar vi har konserter. 

Butiken, med fina inredningsprodukter och textil- och designprodukter från

Ancher Design har öppet vissa dagar/helger under året (se instagram/facebook) eller enligt överkommelse.


© Copyright. All Rights Reserved.